De två flickorna får nu beröm av polisen för sitt agerande Foto: Johan Nilsson/TT

Barn blev bestulna – följde själva efter boven

Uppdaterad
Publicerad

Två flickor i Norrköping agerade snabbt när de bestulits på värdeföremål. Efter att ha ringt polisen följde de efter boven som senare kunde omhändertas. Flickorna får nu beröm av polisen för sitt agerande.

En flicka i 10-års åldern ringde polisen efter att hon och hennes kompis hade blivit bestulna på värdesaker, det skriver polisen på sin hemsida. Medan flickan pratade med polisen på telefon lämnade tjuven platsen och de två flickorna följde då efter tjuven för att se vart den tog vägen.

Flickan lämnade ett noggrannt signalement till polisen som senare anlände till platsen.

Norrköping

”Stort beröm”

Enligt polisen var boven, en kvinna i 25-års åldern, mycket berusad vid tillfället och kommer förhöras av polisen efter att hon nyktrat till. En utredning har inletts om stöld, alternativt grov stöld.

Flickorna kunde senare få tillbaka stöldgodset och polisen skriver på sin hemsida att de ”vill rikta stort beröm till de båda flickorna för deras rådiga agerande i en svår situation”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet