Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet ovan kan du höra Francesco Rubino berätta om de hinder som finns på vägen till en dom.

Blandade känslor hos Sargonias familj – misstänkt mördare gripen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har hoppet tänts för att en misstänkt man ska kunna dömas efter att Sargonia Dankha försvann från Linköping för 28 år sedan. En misstänkt man har gripits, men samtidigt återstår mycket arbete innan det kan leda till en dom.

Familjens advokat, Francesco Rubino, säger att Sargonias familj hyser blandade känslor. De är tillfreds för att de nu hyser ett hopp att de ska få svar efter 28 års väntan. Samtidigt var det något av en chock att ärendet nu är aktuellt igen.

Kropp har inte återfunnits

Sista gången Sargonia Dankha sågs var 13 november 1995. Då gick hon från Trädgårdstorget i Linköping på väg till sin före detta pojkvän. Där slutar spåren och Sargonias kropp har inte återfunnits. Flera spår fanns men de räckte inte för att binda en gärningsman.

Man gripen i Italien

Nu har alltså en idag 70-årig man gripits i Italien misstänkt för att ha mördat Sargonia. Francesco Rubino, advokat som arbetar för Sargonias familj, har fått ta del av den svenska utredningen, men mycket återstår innan det kan leda så långt som till en dom.

I videoklippet ovan kan du höra Francesco Rubino berätta om de hinder som finns på vägen till en dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.