Sargonia Dankha försvann i november 1995 i Linköping. Nu är fallet uppe i en rättegång i Italien. Foto: Privat

Sargonia Dankha-rättegången startar i Italien

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen startar rättegången efter det misstänkta mordet på Sargonia Dankha 1995. I somras greps en man i Italien, som tidigare bott i Linköping. Nu misstänks mannen återigen för det misstänkta mordet på kvinnan.

En kvinna från Linköping, 21-åriga Sargonia Dankha, försvann spårlöst i Linköping 1995. En då 45-årig man, som hade haft en relation med Dankha, greps kort efter försvinnandet och häktades misstänkt för mord. Motivet uppgavs vara svartsjuka.

Polisen hittade blod och hårstrån från Dankha i 45-åringens lägenhet och i en bil som kunde kopplas till honom, men hennes kropp hittades aldrig. I januari 1996 släpptes mannen, som då åkte till Italien.

Sargonia Dankhas försvinnande

Den 17 juni i år greps mannen av italiensk polis, misstänkt för mordet och idag inleds rättegången i Italien.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om försvinnandet och fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sargonia Dankhas försvann i november 1995 i Linköping. Hör om hennes försvinnande i klippet. (Video från oktober 2022) Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sargonia Dankhas försvinnande

Mer i ämnet