Blanka förskola i Vadstena vann Arlas Guldko 2023 i tävlingskategorin Bästa Matglädjeförskola. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Blanka i Vadstena är årets bästa matglädjeförskola

Uppdaterad
Publicerad

Blanka förskola i Vadstena tog hem vinsten i Arla Guldko 2023 i tävlingskategorin Bästa Matglädjeförskola. På skolan jobbar Kockarna Jenny Ingman och Matilda Källstrand med måltidpedagogik och skapar en helhetsupplevelse för barnen. 

Priset delades ut vid finalen den 8 maj i Stockholm.

-  Helt fantastiskt, vi känner oss rörda. Det betyder jättemycket, säger Jenny Ingman, kock och diplomerad måltidspedagog på förskolan, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

Vinnare av 2023 års Bästa Matglädjeförskola genomsyras av nyfikenhet, kunskap, kreativitet och framför allt av en genuin kärlek till både mat och barn. På ett pedagogiskt och hållbart sätt serveras barnen dagligen måltider med hög kvalitet i en trygg miljö. Ett inkluderande kök och närhet till verksamheten möjliggör att barnen kan utforska sina smaksinnen och upptäcka matglädjen i sin egen takt. De får också lära sig att ta hand om mat som annars skulle ha kastats och som nu i stället blir en del av deras matupplevelse.

Se tidigare inslag när SVT Nyeheter Öst besökte skolan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till förskolan Blanka i Vadstena för att höra hur de jobbar med måltidspedagogik. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.