En man har stuckits av en sötvattenstingrocka på Tropicarium. Mannen, som arbetade på platsen, skadades lindrigt. Foto: TT

Blev stucken av giftig fisk – man förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev stucken i handen av en sötvattenstingrocka på Tropicarium Kolmården under fredagen. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka. Mannen skadades lindrigt.

Under fredagseftermiddagen larmades polis och ambulans till en olycka på Tropicarium Kolmården i Krokek utanför Norrköping.

Enligt polisen har en man i 20-årsåldern blivit stucken i handen av en giftig fisk.

– Han är förd till sjukhus med ambulans för att få adekvat vård. Vi har kunnat prata med honom, säger Monica Bergström, vid polisen.

Utreds av polis

Polisen har varit på plats för att hålla förhör och kommer att skriva en anmälan om arbetsplatsolycka.

– Det är en anmälan skriven om arbetsplatsolycka. Vi utreder händelsen och pratar med eventuella vittnen. Sedan kommer vi titta på företaget och hur deras säkerhetsföreskrifter ser ut. Vi gör en utredning för att se hur det här kunnat inträffa helt enkelt, säger Monica Bergström.

Enligt en bulletin från Region Östergötland är mannen lindrigt skadad och hans tillstånd ska vara stabilt. Enligt bulletinen kommer mannen vara kvar i sex timmar på Vrinnevisjukhuset för observation.

”Helt osannolikt”

I en intervju med TT berättar Karl Melkersson, förman på Tropicarium, att den anställde stuckits av en sötvattenstingrocka, en fisk med en giftig tagg på stjärten. Han säger att det är väldigt ovanligt att rockor beter sig aggressivt:

– Det man hört är folk som blivit stuckna när de trampar på dem. Det känns helt osannolikt att det här skulle hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.