Under natten sköts en 35-årig man till döds i Lambohov. Foto: SVT

Boende frustrerad: ”Fruktansvärt att ens egen gata drabbas”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag sköts en 35-årig man till döds med flera skott i stadsdelen Lambohov i Linköping. På kort tid har Linköping drabbats av flera skottlossningar och boende i området är oroliga.

När SVT:s team är på plats vid brottsplatsen stöter de på Claudia. Hon bor i området och berättar att hon är jätteorolig efter det som hänt.

– Jag var jätteorolig. Jag gick och kollade om min son låg i sin säng, jag såg att han låg i sängen och kunde pusta ut. Det är hemskt och jag blev jättebesviken när det var på min gata. Vi känner oss inte trygga här, säger hon till SVT Öst.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Görs för lite

Hon är frustrerad och tycker att det görs för lite från politiskt håll.

– Det är fruktansvärt precis när man vaknar klockan 06 och ser att det är ens egen gata som drabbats. Det här är regeringens fel från A till Z. Hur kommer de här vapnen in i Sverige? Det krävs hårdare regler, säger Claudia.

Flera skottlossningar

I våras sköts en ung man till döds i Berga, några veckor efter det en ung tonårskille i samma stadsdel och nu i höstas sköts en gängledare till döds inne på en restaurang i Skäggetorps centrum.  Claudia tycker fler övervakningskameror krävs i områdena.

– Man kan räkna dagarna mellan skjutningarna i Linköping. Det är hemskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet