Claes Nilsson bor i närheten av platsen där detonationen skedde under natten. Foto: SVT

Boende i området vaknade av smällen: ”Det är otäckt”

Uppdaterad
Publicerad

Den kraftiga detonation som skedde i samband med nationella bombskyddets insats vid polishuset i Linköping ska ha hörts på flera kilometers avstånd. Claes Nilsson är boende i området och vaknade av smällen.

Det var vid midnatt som explosionen inträffade. Redan tidigare under måndagskvällen hade ett område med en radie på 300 meter evakuerats och ingen kom till skada vid detonationen. För de som var kvar i området utanför evakueringszonen var smällen märkbar.

– Jag vaknade av att det small ordentligt. Det var som en handgranat kan jag tänka mig. Jag förstod ju att det var polisen som agerade på något sätt, eftersom avspärrningarna fanns kvar, säger Claes Nilsson.

”Som en rejäl åskknall”

På SVT Östs Facebooksida delade flera med sig av sina upplevelser av detonationen. Fredrik Green var en av dem.

”Smällen hördes över Gamla Linköping med omnejd. Det lät som en rejäl åskknall, men utan både blixt och regn. Då förstod jag att det var en detonation”, skriver han.

”Det hördes rejält ända över ån till Nya Tanneforsvägen. Man kunde lätt tro att det var nästgårds”, skriver Anneli Björkman.

Hör Claes Nilsson berätta om sin upplevelse i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion vid polishuset i Linköping

Mer i ämnet