Foto: Niklas LuksVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bombbilen användes av kriminella

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter att bombdramat under onsdagen dragit igång inledde polisen i Norrköping en förundersökning om mordförsök. Och idag bekräftar polisen att bilen var riggad med en handgranat.

Handgranaten var riggad på ett sätt så att om bilen hade rullat iväg, så skulle granaten ha exploderat.

Enligt polisen finns det två målsägande i ärendet, dels bilägaren – en 22-årig man bosatt i Norrköping, dels den man som använt bilen den senaste tiden. Bägge männen rör sig i kriminella kretsar.

Inblandad i grova brott

Nu tittar polisen på de bägge männens bakgrund.

– Sedan så är vi ju inte framme att vi har konstaterat att det här är en händelse som är kopplad till viss kriminalitet eller ett visst brott, säger Tommy Thorngren, pressansvarig vid polisen region Öst.

22-åringen har varit inblandad i grov brottslighet, både som åtalad och vittne. Så sent som igår avslutades en rättegång där mannen stod åtalad för rån mot en bensinmack i Norrköping.

Foto: Niklas Luks

Vinröd Audi av årsmodell -93

Bilen som den misstänkta bomben var fäst under är en vinröd Audi av årsmodell -93 som stod parkerad utanför Nya Rådstugugatan 46.

Polisen fortsätter nu med dörrknackning i området och vill ha tips om någon sett när bilen parkerades där, eller gjort andra observationer.

”Den tid vi i första hand är intresserade av är perioden från i måndags kväll och fram till onsdagen”, skriver polisen.

TV: Se inslaget här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer