Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens nationella bombskydd var under onsdagen i Linköping efter att ett misstänkt farligt föremål hittats i samband med en husrannsakan. Foto: Mimmi Moberg

Två anhållna för farliga föremål – bombskyddet till centrala Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Mannen och kvinnan som greps vid polisens polisens insats på Drottninggatan i Linköping är nu anhållna misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Polisens nationella bombskydd var under onsdagen i centrala Linköping efter att potentiellt farliga föremål upptäckts i en bostad i samband med en husrannsakan.

En man i 35-års ålderns och en kvinna i 45-års åldern är nu anhållna misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och för narkotikabrott.

– Misstankarna om grovt vapenbrott ligger inte till grund för anhållan, även om misstankarna fortfarande kvarstår, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid åklagarkammaren i Linköping.

Strax efter 02 natten till onsdag grep polisen två personer för innehav av narkotika som misstänktes vara för försäljning. Vid gripandet gjorde polisen en husrannsakan i en bostad med anknytning till personerna.

Föremålen är omhändertagna av bombskyddet, som liksom NFC kommer att undersöka vad detta är

– Lagen täcker allt från tillverkning av fyrverkerier till att tillverka bomber. Nu kommer tekniker att titta på ingredienser och hölje mm för att veta vad det handlar om. och det här är inte misstankar om grovt brott utan av normalgraden, säger Eva Nemec Nordh.

Vid halv tolv på förmiddagen så meddelade polisen att föremålet blivit omhändertaget av bombskyddet och att det ska inte vara någon fara för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.