Visa alla (2)

Boxholmsborna uppmanas koka vattnet

Publicerad

Invånare i Boxholm och Tranås kommuner uppmanas att koka vattnet innan användning. Uppmaningen gäller tills vidare. Boxholms kommun skriver på sin sajt att vattnet kan bli missfärgat, på grund av höga halter av järn och mangan.

Anledningen är att en vattenledning i Tranås under tisdagen grävdes av i samband med pågående arbete. Boxholm drabbas då kommunerna tar vatten från samma vattentäkt i Tranås.

I båda kommunerna har vattentankar ställts ut. Alla som har kommunalt vatten i själva Boxholm och Strålsnäs är drabbade.

– Vi följer Tranås rekommendationer att tills vidare koka vattnet, men vi har ingen vattenbrist, säger Fredrik Noaksson som är vd för Boxholms teknik.

– Tranås meddelar (strax före lunch) att läckan är lagad, men de inväntar svar på provtagning av vattnet. Och det kommer torsdag eftermiddag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boxholm

Mer i ämnet