Polis spärrade av ett hyrehus i Boxholm efter mannens död och två personer anhölls.

Man dog i Boxholm – nu läggs mordutredningen ner

Uppdaterad
Publicerad

I oktober hittades en 29-årig man död i Boxholm efter ett lägenhetsbråk. Två personer anhölls misstänkta för mord men släpptes tre dagar senare. Nu läggs förundersökningen i fallet ner.

Inget brott har begåtts, det menar åklagaren i utredningen om den 29-årige Boxholmsbons död.

– Efter en noggrann rättsmedicinsk undersökning så har det nu visat sig att mannen inte avled på grund av någon annans beteende, säger kammaråklagare Helene Gestrin i ett pressmeddelande.

Boxholm

Bild på avliden sprids

I samband med med utredningen av mannens död har en bild spridits på nätet där mannen ses ligga på marken med blodigt ansikte. Åklagaren Helene Gestrin menar att spridandet av bilden kan vara olagligt.

– Blodet kommer inte från någon skada på mannen och att den som sprider bilder på en avliden person kan komma att misstänkas för brottet olaga identitetsintrång, utöver att det är oerhört påfrestande för de efterlevande att veta att bilder av det slaget florerar, säger Helene Gestrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet