Foto: Jonathan Posluk

Storbranden i flerfamiljshus i Linköping misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Linköping under tisdagskvällen var anlagd. En förundersökning om mordbrand har nu inletts.

Vid halv sex på onsdagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att det mesta av branden var släckt och senare under morgonen meddelade polisen att de nu startat en förundersökning om mordbrand. Området har spärrats av i väntan på kriminaltekniker som ska fastställa brandorsaken.

– Det är för att vi inte ser att det hittills någon naturlig orsak till brandens uppkomst. Med tanke på vilka allvarliga konsekvenser branden fick, samt fara för människors liv så tycker vi att det finns skäl att utreda det som mordbrand, säger Thomas Agnevik, presstalesperson i region öst.

Rasrisk på grund av sprickor

Vid halv åtta-tiden på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en omfattande brand i ett flerfamiljshus på Fogdegatan i Skäggetorp.

Enligt räddningstjänsten blev branden mer komplicerad att hantera strax efter midnatt när man upptäckte misstänkta sprickor i betongbjälklaget. På grund av rasrisk kunde räddningstjänsten därför inte befinna sig inne i byggnaden. När man senare kunde besiktiga skadorna på huset närmare upptäckte man att elden inte stannat på vinden som man hade hoppats på utan att en lägenhet har blivit brandskadad. Några lägenheter fick även vattenskador under släckningsarbetet.

Redan vid 20-tiden hade räddningstjänsten evakuerat de personer som fanns inne i fastigheten. Inga personer ska ha skadats. Totalt fem stationer från räddningstjänsten skickades till platsen under tisdagskvällen.

Hela vindsutrymmet på flerfamiljshuset i Skäggetorp stod i lågor under tisdagskvällen. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.