Foto: Morgan Sehlstedt

Kraftig brand i industribyggnad i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt i en industrilokal i Boxholm under onsdagskvällen. På plats kunder räddningstjänsten konstatera att byggnaden inte gick att rädda.

Räddningstjänsten larmades om branden vid kvart över sju på onsdagskvällen.

– Byggnaden var i princip övertänd när vi kom till platsen, säger Ulf Asplund, operatör räddningstjänsten i Östra Götaland.

Initialt jobbade två stationer med att hindra att branden från att sprida sig till andra byggnader i det mindre industriområdet. Senare uppgav räddningtjänsten att det inte längre var någon spridningsrisk och att de kommer låta byggnaden brinna ner under ordnade former. Räddningsinsatsen beräknades vara klar vid 23-tiden på onsdagskvällen.

Ingen har skadats i branden och den utgör inte någon fara för allmänheten.

– Det är gynsamma vindar så att det har inte påverkat samhället. Det är en industri under avveckling så det är inte så mycket kvar i lokalen som kan brinna, säger Ulf Asplund.

Polisen uppger att de kommer att utreda orsaken till branden så snart det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.