– Radhuset är totalförstörd, säger räddningsledare Peter Skräddar om branden i Linköping. Foto: SVT/ John Senewiratne

Brand i radhus i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett radhus i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Under morgonen pågick rökdykning för att slå ner branden. Inga personer ska ha befunnit sig i huset när det började brinna.

Larmet kom 07.19 på måndagsmorgonen. Det är ett radhus i en länga om sex hus som har brunnit.

Strax före klockan nio meddelade polisen att ett 20-tal personer evakuerats från fem radhus.

Linköping

– Det finns en viss fara för de intilliggande husen. Elden kan lätt sprida sig via takfoten. Vi har slagit ner branden i huset där det började brinna. Nu letar vi efter eventuella glödbränder, sa Daniel Agerhult, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG, på morgonen.

Foto: SVT

Räddningstjänsten hade personal från tre stationer på plats. Sex bilar plus en ledningsbil.

– Jag har inte fått några rapporter om att några människor ska vara i fara.

Vid 11.20-tiden meddelade RTÖG att situationen har börja lugna ner sig och att de snart ska avveckla verksamheten på platsen.

– Vi lämnar nog över till försäkringsbolagen strax efter lunch. Huset som branden startade i är inte beboeligt, men de två närmaste hus är förhoppningsvis beboeliga, säger Stefan Hagdahl, inre befäl på RTÖG.

Polis och ambulans fanns också på plats.

– Vi rubricerar det som brand utan misstanke om brott.  Enligt uppgifter till oss kan branden ha startat i en batteriladdare, säger polisens presstalesperson, Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet