När brandmännen anlände till platsen brann det kraftigt. Foto: Niklas Luks

Brand i Vrinneviskogen i natt

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en 20 meter lång rishög vid Vrinneviskogen strax före midnatt. Tre brandbilar bekämpade branden under natten.

Räddningstjänsten fick rycka ut och bekämpa en brand vid Sprängstensgatan nära Vrinnevi park strax före midnatt.  Rishögen som brann var 20 meter lång och fem meter hög och brann kraftigt, vilket orsakade lukt av brandrök över delar av Norrköping.

– Initialt fanns det spridningsrisk, så om vi inte börjat släcka hade det spridit sig, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten.

Beslut att låta högen brinna ner

Efter en timmes släckningsarbete beslutades det att låta hela rishögen brinna ner och förhindra branden från att sprida sig till omgivningen. En extra tankbil från station Kvillinge anslöt till branden.

– Enligt polisen ska det inte vara någon naturlig orsak, det finns misstankar om att den är anlagd, men det får deras utredning visa, säger Mikael Kalered.

Vid 3-tiden lämnade räddningstjänsten platsen och markägaren tog över bevakningsansvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.