Foto: SVT

Brand på Agroetanol i Norrköping

Publicerad

Det brann tidigare under måndagen en silo på Agroetanol i Norrköping. Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG, skickade personal från två stationer till platsen. Enligt dem var det ingen större risk att brand skulle sprida sig.

– Det är en torkanläggning i en silo som brinner. Det inbyggda släcksystem som finns där är aktiverat och det verkar ha god effekt, säger RTÖG:s inre befäl Mikael Kalered.

Räddningstjänsten avvaktar nu att temperaturen på det brinnande spannmål som finns i anläggningen ska sjunka.

– Därefter därefter måste den klump som kommer bildas rakas ut på marken för att släckas av brandmännen.

Ingen spridningsrisk

Det handlar om väldigt stora volymer spannmål som hanteras av företaget som tillverkar etanol. Området där det brinner är avskärmat och det ska enligt RTÖG inte vara någon större risk att elden sprider sig.

– Vi har yttre befäl, tolv brandmän och sex bilar på plats.

Enligt Kalered så är personalen på företaget utbildad i att hantera den här typen av bränder.

Vid 19.30-tiden meddelade RTÖG att de börjat lämpa ut material på fritt underlag. Strax före klockan 22 uppger de att arbetet är avslutat och att personalen återvänder till sina stationer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet