Foto: Niklas LuksVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand vid tågspår i Norrköping

Publicerad

Strax efter klockan 18 under onsdagskvällen inkom ett larm om brand vid ett järnvägsspår strax norr om Norrköping.

I höjd med Djupsund norr om Norrköping ska en inringare ha sett oroväckande rökutveckling intill järnvägsspåret under onsdagskvällen. Räddningstjänsten åkte ut till platsen tillsammans med brandflyg för att släcka.

Branden kunde ganska snabbt lokaliseras och omfattningen ska ha varit 200x100 meter och i anslutning till banvallen. Totalt var fem räddningsenheter insatta i släckningsarbetet.

All tågtrafik på spåret stoppades under några timmar.

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap skickade också två helikoptrar med vattentunnor för att hjälpa till i släckningsarbetet. På så sätt kunde man påskynda arbetet och snabbare släppa på tågtrafiken igen.

Strax efter klockan 21 uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll och att eftersläckningsarbetet pågår en stund till. Tågtrafiken har också släppts på igen och kör med reducerad hastighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Foto: Niklas Luks
Foto: SVT/Jenny Widell