Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen i samband med händelsen. Ingen person kom till skada. Foto: Ulf Wigh

Brister i hanterandet efter pulverlarm hos Migrationsverket i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En ny rapport från internrevisorerna på Migrationsverket visar flera brister när det gäller hanteringen av ett pulverbrev som kom till myndigheten i Norrköping den 31 mars 2023.

Bristen på kommunikation orsakade oro och irritation bland medarbetare och chefer vid de aktuella hotet, visar utvärderingen.

Vakter som anlitades för att bevaka in- och utgångar ska inte heller ha fått full information om vad som gällde, och in- och utpasseringar tilläts vid vissa ingångar men inte andra.

Även brist för media nämns i rapporten. Den strategiska kommunikationen fungerade inte och kommunikationsavdelningen ska periodvis inte ha gått att nå i samband med att media anlände till platsen för att få information och kommentarer kring händelsen.

Revisorerna konstaterar även att de interna förutsättningarna för posthantering bör ses över.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har upprättat avspärrningar vid Migrationsverket i Norrköping efter att ett brev öppnats. Foto: Ulf Wigh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.