Tobias Josefsson (L) vill tillsammans med övriga partier i Handslag för Mjölby se kameraövervakning av Skänninges och Mantorps stationer. Foto: Johan Nilsson / TT och privat.

Brottsligt och otryggt – kameraövervakning av Mantorps station på gång

Publicerad

De styrande partierna i Handslag för Mjölby menar att området kring Mantorps station tyngs av brottslighet och otrygghet. Det samma gäller Skänninge och de går nu vidare med en ansökan om kameraövervakning.

I ett pressmeddelande skriver de att cyklar stjäls och vandaliseras samt att det klottras och begås andra brott. Kommunstyrelsen beslutade därför under onsdagen att jobba vidare med att få till stånd övervakning.

”Någonting som tyvärr har blivit vanligare i våra stationsmiljöer generellt är annars försäljning av narkotika. Tack vare motsvarande kameror i Mjölby har personer kunnat fällas för det, så kameror på rätt ställen gör skillnad på flera sätt”, skriver Tobias Josefsson, liberalerna i ett mejlsvar.

Handslag för Mjölby anser att tryggheten väger tyngre än den personliga integriteten.

Socialdemokraterna

Liberalerna

Centerpartiet

Kristdemokraterna

Miljöpartiet de gröna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet