Foto: Janerik Henriksson/TT

Coop stänger butik i Linköping – över 30 anställda berörs

Uppdaterad
Publicerad

35 anställda berörs när Coop stänger sin Forum-butik i Linköping.

Coop Forum på Tornbyområdet i Linköping stänger den 29 juli. Det beskedet lämnade butikskedjan under måndagen. Enligt ett pressmeddelande har personalen informerats under dagen. Enligt Coop berörs 26 tillsvidareanställda och 9 visstidsanställda. Orsaken är dålig lönsamhet.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen. Vi fokuserar nu på att utveckla vårt erbjudande i regionen, säger Tommy Carlsson, distriktschef för Coop i Norrköping och Linköping, i en kommentar.

Så sent som i februari i år kom beskedet att Coop Forum på Ingelsta i Norrköping stänger den 17 juni. 31 anställda berörs av den nedläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.