Amanda Gref, CUF-ordförande i Östergötland är kritisk mot ungdomsförbundets beslut om att verka för en legalisering av cannabis. Foto: Privat

Intern CUF-kritik mot legaliseringsbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Centerns ungdomsförbund (CUF) röstade i dag för att driva en legalisering av drogen cannabis. Amanda Gref, CUF-ordförande i Östergötland, röstade mot och är kritisk till beslutet.

Strax efter klockan 10 på fredagsförmiddagen röstades förslaget om att driva en legalisering igenom med siffrorna 62-49 (fem avstod från att rösta) på CUF:s stämma. Resultatet var oväntat eftersom en majoritet tidigare varit emot förslaget.

En av de som röstade emot förslaget var Amanda Gref, CUF-ordförande i Östergötland.

Gävledala – Centerpartiet

– Jag tror inte att det här löser några samhällsproblem, och tror inte att en legaliserng av cannabis är bra för ungdomar.

Amanda Gref säger till SVT Östnytt att hon tycker att det är ett tråkigt beslut och att detta kommer att locka fler nyliberala medlemmar till CUF.

Vill jämställa med alkohol

CUF:s officiella linje blir nu att cannabis bör jämställas med alkohol, vilket innebär att man även framgent erkänner att det finns hälsorisker, men att de kan hanteras på samma sätt som riskerna med alkohol.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala – Centerpartiet

Mer i ämnet