• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Cybersäkerhetscentrum etableras i Linköping

Publicerad

Linköping Science Park har beviljats finansiering för att etablera ett regionalt Cybersäkerhetscentrum – det meddelas i ett pressmeddelande.

Linköping Science Park har beviljats medel via EU-fonden React för att etablera en regional cybersäkerhetsnod. Syftet är att stärka östgötska företags digitaliseringsförmåga.

– Behovet av att integrera säkerhetsaspekterna i all digitalisering har ökat de senaste åren i takt med att antalet intrång och hackerattacker eskalerat. Den senaste veckans utveckling i Ukraina har ytterligare aktualiserat frågorna kring försvar och säkerhet då inte minst risken för desinformation och hackerattacker förväntas öka, säger Lena Miranda, vd för Linköping Science Park i pressmeddelandet.

Linköping

Primär målgrupp för projektet är bolag och verksamheter som utvecklar digitala lösningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet