Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Natten var orolig och det var svårt att sova”, säger Britt-Louise Malmlöv, som har har haft fullt upp sedan explosionen skedde i samma hus som hon bor. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Hadeel Ibrahim

Dagen efter explosionen – Hon fick återvända till sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Ett drygt dygn efter explosionen träffar vi Britt-Louise Malmlöv. Hon bor två portar bort från trapphuset som sprängdes och är en av dem som fått återvända till sin lägenhet.

I den ena handen har hon en lista över bostadsrättsföreningens medlemmar och i den andra håller hon mobiltelefonen som ringer ständigt.

Som ordförande för bostadsrättsföreningen har Britt-Louise en hel del att göra. Mest är det praktiska frågor som kommer, men hon finns också som stöd för boende och anhöriga.

Vad är det för arbete som pågår just nu?

– Just nu måste vi se till att bilarna kommer bort från parkeringsplatsen och att maskinerna kan komma in så att saneringsarbetet kan påbörjas. Annars är det att vara här som stöd för de som ringer och frågar.

Hör mer om polisens arbete vid huset och hur det kändes för Britt-Louise att komma hem igen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.