Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Britt-Louise Malmlöv blev både rädd och arg när hon såg vad som hänt. Hör henne berätta om explosionen i Linköping. Foto: Edina Foric

Britt-Louise bor i drabbade huset: ”Man är inte säker någonstans”

Uppdaterad
Publicerad

Hushållsbestyren hemma i köket avbröts av den kraftiga smällen. Britt-Louise Malmlöv blev både rädd och arg när hon såg vad som hänt. Nu står flera grannar utan bostad.

– Det var ett enda stort dammoln här ute, säger hon.

Sjuksköterskan Britt-Louise Malmlöv höll på att plocka ur diskmaskinen tidigt på tisdagsmorgonen när hon plötsligt hörde en stor smäll. Från balkongen såg hon vad som hänt och hörde folk ropa. Hon ringde 112 och som sjuksköterska var nästa tanke att springa ut och hjälpa till men hon fick rådet att för säkerhets skull ändå stanna kvar inomhus.

Grannar står utan bostad

Explosion i Ekholmen – Linköping

Britt-Louise Malmlöv är ordförande i bostadsrättsföreningen i det drabbade området i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Stora delar av husfasaden har sprängts bort på en av fastigheterna och nu försöker hon hjälpa grannar som står utan boende efter att deras lägenheter förstörts.

– Nu måste vi se till att de drabbade har någonstans att bo. Det innebär också en massa arbete med att få ihop allt kring rensning, sanering och ombyggnationer, säger hon.

Hör Britt-Louise Malmlöv mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Ekholmen – Linköping

Mer i ämnet