Foto: Region Östergötland och Ann-Charlotte Sandelin

Dansens vecka virvlar igång idag

Publicerad

Idag inleds Dansens vecka i Östergötland. Ungefär 150 olika arrangemang erbjuds över hela länet.

År 2012 var det fem kommuner som deltog. Genom åren har aktiviteterna växt och i år är det tolv kommuner som är med. Intresserade kan välja att delta själva eller uppleva dansföreställningar.

– Dansen är stor i Östergötland. Många är engagerade. Jag tror det har att göra med att det dels finns relativt många professionella dansare i länet, dels att dans innebär rörelse och att det dessutom är socialt, säger regionens dansutvecklare Anna Ljung.

Fem gånger fler

För sex år sedan fanns ett 30-tal programpunkter och i år erbjuds nästan 150. Att slå på så här stort antar Anna Ljung är unikt i Sverige. Den enda kommunen i länet som inte är med i år är Boxholm.

Utbudet är både stort och varierat. Som några exempel kan nämnas cardi funk, schottis och burlesque.

– Vi vill visa den stora bredd som finns i Östergötland och så är det väldigt roligt med mixen av dans utförd av både proffs och amatörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.