Foto: TT

Därför dog Josefin Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Familjen har fått svar på vad som orsakade artisten Josefin Nilssons plötsliga bortgång. Det skriver tidningen Expressen.

För Josefin Nilssons familj har det varit en två månader lång väntan på svar på varför den folkkära artisten avled. Nu har resultatet av obduktionen kommit, och enligt systern, Marie Nilsson Lind, vet man nu att dödsfallet berodde på ett förstorat hjärta, dåliga värden och en missbedömd dos receptbelagd medicin. 

Josefin Nilsson hade genomgått flera operationer med olika besvär som följd. 

”Josefin hade ett mycket stort hjärta. Det var det som brast, det var det som tog henne ifrån oss”, skriver hon i ett uttalande genom vännen Thomas Sundström på Länsteatern på Gotland, som Expressen citerar.  

”Hon hade reagerat mycket dåligt på tidigare operationer med olika besvär som följd, hennes nyligen genomförda höftoperation följde samma mönster. Hon hade fruktansvärt ont”, berättar Marie Nilsson Lind. 

Josefin Nilsson avled hastigt i hemmet den 29 februari, hon blev 46 år gammal. Hon begravdes i Visby domkyrka den 18 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet