Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Ibañez Demker, Edith Bouvin, Yoedine Beyeen och Molly Zentio från Värgårdsskolan samlande in pengar till Världens Barn. Foto: SVT

De samlade in pengar till Världens Barn

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen sänds den direktsända TV-galan för Världens Barn på SVT. Under veckan har det samlats in pengar runt om i hela Östergötland och på Gotland.

I Kisa i Kinda kommun gjordes in stor satsning under fredagsförmiddagen vid torget. Elever från Värgårdsskolan och Kulturskolan var där för att samla in pengar.

– Det har gått ganska bra. Det är väldigt många som har velat att ge pengar till Världens barn, säger Molly Zentio från Värgårdsskolan.

– Vi vill hjälpa barnen som inte har det lika bra som oss, säger Edith Bouvin, också från Värgårdsskolan.

Dyra priser har påverkat

De dyra priserna för både el och mat är något som har märkts av när folk ska ge pengar under veckan.

– I början gick det lite trögt och då tänkte jag att det beror på folks ekonomiska situation. Men det släppte under torsdagen, säger Majlis Johanson som är samordnare för Världens Barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.