Magnus Hedegård, byggansvarig för O-ringen. Foto: SVT

De bygger duschar till 20 000 personer

Uppdaterad
Publicerad

Den 21 juli startar O-ringen i Norrköping och nu har bygget av O-ringenstaden på Himmelstalunds sportfält startat. På två veckor ska allt vara klart för 20 000 personer.

– Vi skruvar ihop plankor, vi bygger bord, vi bygger duschar och mycket mer, säger Magnus Hedegård, byggansvarig för O-ringen.

Hur bygger man duschar för 20 000 personer?

O-Ringen 2019

–  Man måste ha en lång ramp som folk kan stå och duscha på, sen är det gjort i byggnadsställningar så man får plats med tvål och sånt. Sen ställer man 400 meter byggstaket runt om duscharna som man sedan fäster insynsskydd på.

Duscharna är bara en av de saker som Magnus och hans medarbetare ska få klart till starten. Med omkring 65 funktionärer och 65 sommarjobbare från Finspång och Norrköpings kommun, är det många timmar som kommer läggas ner på arbetet.

– Det är svårt att säga exakt hur många timmar som läggs ner men ungefär 80 000 timmar läggs ner på att bygga O-ringen, säger Magnus Hedegård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-Ringen 2019

Mer i ämnet