Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Charlie Sjökvist och hans kamrater om vad de tycker om den nya legoutställningen. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Dinosaurier från Jurassic World intar Norrköping

Publicerad

I form av 6 miljoner legobitar besöker nu dinosaurierna från Jurassic World Norrköping.

I den nya utställningen i Teknikhallen på Platinum Cars Arena möts du av 15 storskaliga legomodeller av dinosaurier och flera rum där besökarna själva kan låta kreativiteten flöda.   

– Det är roligt att få till den här Europapremiären på hemmaplan i Norrköping. Efter många veckors arbete så slår vi upp portarna idag, och att höra alla glada barnen i bakgrunden ger en fin känsla, säger Stefan Papangelis, vd för Nordic Exhibitions & Events.

Vad har du själv för förhållande till  lego?

– Jag gillade lego väldigt mycket när jag var liten och jag har också senare i livet byggt mycket med mina barn. Så jag tror att det finns många barn – och vuxna, som gillar lego.   

Larissa Josef och hennes kompis bygger en helt ny park för dinosaurier. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Ryan McNaugt från Australien är professionell legobyggare och står bakom skapandet av dinosaurierna. Och även om de är byggda i lego så är de inte helt ofarliga.

– När jag byggde ihop vår stora T.Rex så slog jag huvudet i de vassa tänderna, så jag fick sy tre stygn. Doktorn tittade väldigt konstigt på mig när jag sa att jag hade fått skadan från en dinosaurie, säger han och skrattar. 

I klippet ovan berättar besökande barnen om vad de tycker om den nya legoutställningen.

Olle Pettersson Pröjts säger att han är intresserad av dinosaurier och att de har pratat mycket om dem i skolan. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Utställningen Jurassic World by Brickman har premiär den 8 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet