• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Djurens rätt: ”Vi tar avstånd från sabotage”

Uppdaterad
Publicerad

Arrangörerna av det pågående Räv-SM på Gotland har fått ta emot hot via sociala medier och jägare har utsatts för sabotage. Djurens rätt tar nu avstånd från djurrättsaktivisternas metoder.

Räv-SM som pågår 10-11 februari på Gotland har kantats av bråk och oroligheter.

Under fredagens tävlingar fick polisen larm om att jägare känt sig förföljda av maskerade aktivister. Flera jägare ska även ha fått sina bildäck tömda på luft under natten till fredagen.

”Dialogen förs inte framåt”

Nu går föreningen Djurens rätt ut och tar avstånd från aktivisternas metoder.

– Dialogen förs inte framåt genom sabotage, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig vid Djurens rätt till tidningen Svensk Jakt.

Hon vet inte exakt vilka individer som är på plats men konstaterar att Djurens Rätt inte har några arrangemang i samband med Räv-SM.

Oseriös debatt

– Vi tycker att hela den här debatten har vridits till en oseriös nivå och rykten har lättvindigt spridits i media. Djurens Rätt blev tidigare idag anklagade för att ha hotat jägare i samband med det här evenemanget. Djurens Rätt vill påverka genom samtal och opinionsbildning och tycker inte att dialogen förs framåt genom sabotage eller lögner från något håll,  säger Moa Richter Hagert till Svensk Jakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.