Lars Bredin (M) Foto: SVT/ModeraternaVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dödshotade miljöministern på Facebook – lokalpolitiker avgår

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpingspolitikern Lars Bredin (M) lämnar nu både partiet och sitt uppdrag i Norrköpings kommun efter att ha skrivit ”skjut henne” i en kommentar på Facebook riktad mot miljöministern och vice statsminister Isabella Lövin (MP), skriver Folkbladet.

– Jag gör avbön och ber om ursäkt och jag är oerhört bitter på mig själv. Alla som känner mig vet att jag inte alls är en våldsam person, säger Lars Bredin till tidningen.

Det var tidningen Dagens Industri som på måndagen publicerade en artikel, som i sin tur byggde på söndagens intervju med Isabella Lövin i SVT:s Agenda. Där berättade hon att höjningen av bränsleskatten kommer att återinföras.

– Jag fick hjärnsläpp och jag ber Isabella Lövin, min familj och mitt parti om förlåtelse, säger Lars Bredin till Folkbladet.

”Det är ett grovt uttalande”

Oppositionsråd Sophia Jarl (M) tycker att det är oacceptabelt att skriva något sådant när man är förtroendevald politiker.

– Jag hade ett samtal med Lars Bredin tidigt imorse, och efter det så valde Lars Bredin själv att kliva åt sidan från alla de uppdrag som han har för Moderaterna. Jag stöttar honom i det och jag tycker det är ett bra beslut, säger Sophia Jarl (M) till SVT.

Har ni fått några reaktioner från Miljöpartiet?

– Nej, inte ännu, men jag kommer givetvis ta kontakt med Östergötlands distriktsordförande Mia Sköld (MP) under dagen, säger Sophia Jarl (M).

SVT Öst har varit i kontakt med Lars Bredin, som avböjer att kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet