Foto: Leif R Jansson/TT

Döms för grov sjöfylla – lovar sluta dricka

Uppdaterad
Publicerad

En 44-årig man bosatt i Valdemarsviks kommun har dömts som skyldig till grovt sjöfylleri av Norrköpings tingsrätt.

Det var den 29 september förra året som 44-åringen stoppades av sjöpolis när han körde sin motorbåt i minst 15 knop genom Flissundet i Gryts skärgård. Mannen hade med sig sin minderårige son ombord.

När man kontrollerade 44-åringens nykterhet visade det sig att han hade 0,86 mg/liter i utandningsluften. Gränsen för grovt sjöfylleri går vid 0,50 mg/liter.

Valdemarsvik

Medgav alkoholproblem inför rätten

Mannen döms av tingsrätten till 40 timmars samhällstjänst och ”ska genomgå den behandling som frivården finner lämplig”. Om rätten valt fängelse så hade en månad dömts ut.

Till 44-åringens fördel var det faktum att det rådde lugn sjö, att han höll måttlig hastighet och att ”det saknades annan sjötrafik i området”. Mannen medgav också inför rätten att han har alkoholproblem och att han tänker sluta dricka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet