Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Christoffer berätta om hans upplevelser med droger i krogmiljö som croupier: ”De är oftast väldigt stissiga och stressar spelet” Foto: Elin Sjögren / SVT

Croupieren Christoffer om drogerna på krogen: ”Tvungen att skaka av 500-lappar”

Uppdaterad
Publicerad

Majoriteten av krogpersonal uppger att de har sett narkotikapåverkade gäster på krogen det senaste året, det visar en ny studie från bland annat Länsstyrelsen i Östergötland. Croupieren Christoffer Cameron jobbar på olika barer och klubbar i länet och har flera gånger haft drogpåverkade gäster vid sina bord.

– Man kan ofta se att det drar lite ansiktet, i ögonen och munnen och att de sitter och pillar mycket med korten, säger han.

Droger i krogmiljö är ett omfattande problem, enligt de som står bakom och de som har medverkat i studien. Christoffer Cameron tror att fler poliskontroller och fler ordningsvakter runt toaletterna på krogarna skulle kunna minska drogerna i krogmiljö.

– Det lättaste skulle vara att sätta in fler ordningsvakter som kan kontrollera toaletterna, för det är ju på toaletterna det händer, och även fler poliskontroller, säger han.

Hör honom berätta mer om sina upplevelser med droger i krogmiljö i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.