Linköpingsföretaget Cybaero ansöker nu om konkurs. Foto: TT/ Johan Nilsson

Drönartillverkaren Cybaero i konkurs

Uppdaterad
Publicerad
Styrelsen för Linköpingsbaserade drönartillverkaren CybAero lämnade under måndagen in en ansökan om konkurs. Beslutet togs direkt i en förhandling under förmiddagen i tingsrätten.

CybAeros vd Tommy Magnusson skriver i ett pressmeddelande:

”Under mina tre månader som VD har jag, tillsammans med mina kollegor, gjort allt för att förhindra den situation vi idag befinner oss i. CybAero har sedan börsstoppet den 15:e februari flitigt uppvaktat Nasdaq för att försöka få klarhet i vilka hinder som finns för att återuppta handeln i bolagets aktier.
Bolaget har också löpande vidtagit kvalitetsåtgärder. Parallellt med detta har ledningen undersökt andra tänkbara alternativ och finansiering har varit nära att säkras vid flera tillfällen.”

Tommy Magnusson skriver vidare att han hoppas att CybAero efter konkursen ska få kunna leva vidare med nya ägare, eftersom företaget ”har förutsättningarna att vara ett innovativt teknikföretag med goda framtidsutsikter i en spännande framtidssektor”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet