Polisens utredningsledare Jan Staaf och skådspelaren Peter Eggers som spelar honom i TV-serien. Foto: SVT & Mathias Edwall

Dubbelmordet i Linköping blir Netflixserie – polisens utredare: ”Otäck förtjusning”

Uppdaterad
Publicerad

Netflix gör nu en TV-serie om hur dubbelmordet i Linköping från 2004 löstes med hjälp av en släktforskare.

Serien i fem delar är baserad på boken ”Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping” från 2021 skriven av journalisten Anna Bodin och släktforskaren Peter Sjölund.

Utredningsledaren Jan Staaf, som jobbade med fallet, från polisen kommer att vara en karaktär i serien. Där spelas han av skådespelaren Peter Eggers.

Dubbelmordet i Linköping

– Det är med en viss otäck förtjusning om man ska uttrycka det så. Det är dubbelbottnat. Man vill givetvis att ens karaktär ska framstå positivt för de som tittar på serien, säger Jan Staaf.

Ska prata med skådespelaren

Jan Staaf fick först ett samtal från produktionsbolaget när de ringde upp alla inblandade för att få okej att göra serien. Lite senare kommer Jan Staaf även prata med skådespelaren Peter Eggers, för att hjälpa honom med hur hans karaktär i serien ska gestaltas.

– Det är spännande och intressant att en TV-produktion vill göra TV av ett sådant här annorlunda kriminalfall, säger Jan Staaf.

Hör släktforskaren Peter Sjölund själv berätta om hur morden kunde lösas i klippet nedanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet