Foto: TT/Micke Fransson

Dunteberget köps av Motala kommun

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayklubben Piraterna i Motala med Dunteberget som hemma-arena dras med stora ekonomiska problem.Men idag tog kommunfullmäktige upp klubbens ekonomi – och förhoppningen var att man skulle kunna rädda Piraterna från konkurs.

Det var en jämn omröstning där resultatet blev först 27-27. Fullmäktiges ordförande som då har utslagröst avgjorde alltså omröstningen.

Det här innebär att Motala kommun kommer att köpa anläggningen och byggnaderna som finns vid Dunteberget för 4,2 miljoner kronor.

– Ja, det här beslutet betyder att vi kan nu gå vidare och köpa de här tillgångarna av föreningen, och det har varit vår vilja hela tiden. Vi vill skapa bra förutsättningar för föreningen, säger kommunalråd Camilla Egberth (S).

Kommunfullmäktige tog beslutet att köpa byggnaderna vid Dunteberget. Foto: SVT

Men Alliansen och Sverigedemokraterna var inte för ett köp av Dunteberget.

– Vi resonerar som så att vi måste ha bättre koll på ekonomin och så vidare, och det måste gälla alla föreningar, säger Joakim Pripp (SD), gruppledare i Motala.

LÄS MER: Dags för beslut om Dunteberget

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.