Tio bilar i krock – E4 söder om Norrköping stängdes av

Publicerad

I en timme var E4 helt avstängd mellan trafikplats Lövstad och trafikplats Klinga i norrgående riktning. Detta efter en seriekrock med totalt tio fordon inblandade.

Kollisionen ska ha inträffat klockan 14.35, mellan Melby och Lövstad och enligt uppgift ska det ha regnat och kommit hagel som gjort vägbanan våt och hal.

– Ja, vi har fått uppgift om en kraftig hagelskur och dessutom är vägen nyasfalterad vilket kan ha påverkan, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Räddningstjänsten skickade ut sex räddningsenheter och på plats var även ambulans och tre polispatruller.

21 personer drabbade

Tio fordon är inblandade och totalt 21 personer har drabbats, uppger räddningstjänsten Östra Götaland.

– En person fick föras till sjukhus, övriga 20 drabbade undersöks just nu av ambulanspersonal på plats. De flesta har hamnat i väggrenen och därför har förhoppningsvis inte personskadorna blivit så allvarliga, säger Mikael Kalered.

Klockan 16:03 meddelar räddningstjänsten att de avslutar arbetet på plats och trafiken har börjat kunna rulla i båda filerna.

Inledningsvis finns ingen misstanke om brott, skriver polisen på sin sajt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer