Polisen har beslagtagit bangers från fyra personer i Linköping, säger Fredrik Kliman, polisens presstalesperson. Foto: SVT/Polisen

Efter de nattliga smällarna – fyra misstänkta för brott

Publicerad

Det har rapporterats om kraftiga smällar på nätterna i Linköping senaste veckan. Efter flera dagars arbete har polisen nu fyra misstänkta.

Många har ringt polisen om de kraftiga smällarna som skett på olika platser i Linköping på nätterna senaste dagarna.

– Vi har fått uppgifter om att några åkt runt i bil och slängt ut sådana här bangers. Så vi har arbetat aktivt med att försöka hitta de här personerna, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Stoppade personbil

Det var strax efter klockan 21 på onsdagskvällen som polisen fick syn på en bil på Brokindsleden, som enligt iakttagelser kan ha använts i samband med smällarna.

Polispatrullen stoppade och kontrollerade personbilen på Åtvidabergsvägen. I bilen satt två män, 19 och 23 år gamla.

Husrannsakan genomfördes i fordonet och polispatrullen hittade ett antal så kallade bangers, pyroteknik som avger en mycket hög knall då de antänds.

– De här personerna är misstänkta för brott mot ordningslagen och ofredande på grund av sitt hänsynslösa beteende, säger Fredrik Kliman.

Två pojkar misstänkta

Polisen har även tidigare under veckan kontrollerat två pojkar i 16-årsåldern.

– De hade bangers på sig som beslagtogs och vi upprättade en anmälan om brott mot ordningslagen, säger Fredrik Kliman.

Samtliga misstänka är hemmahörande i Linköping.

– Förhoppningsvis kan det blir lite lugnare för Linköpingsborna nattetid nu, tror Fredrik Kliman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.