Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter förskolebranden i Åtvidaberg: ”Förfärligt tråkigt” Foto: Mimmi Moberg/SVT

Efter förskolebranden i Åtvidaberg: ”Förfärligt tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen fick räddningstjänsten återigen rycka ut till Sandtagets förskola i Åtvidaberg, sen det uppstått glödbränder efter gårdagens kraftiga brand.

Det luktar starkt av brandrök på fredagen, efter den kraftiga branden som bröt ut i förskolan strax före klockan 20.00 på torsdagskvällen. På platsen ryker det fortfarande och räddningstjänsten har under fredagen släckt glödbränder som uppstått.

Branden har orsakat stora skador på byggnaden och kommunen kan konstatera att tre av de sju avdelningarna på förskolan är helt förstörda och kommer att behöva återuppbyggas.

– Däremot har de andra fyra avdelningarna klarat sig förvånansvärt bra. Där kommer vi  bara behöva sanera dem från röklukt och det tror vi kommer ta  någonstans mellan en och två veckor, säger Karl-Johan Sjödin, utbildningschef på Åtvidabergs kommun.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Ombeds lösa barnomsorg

Föräldrar som har behov av omsorg under kommande vecka ombeds försöka lösa sin omsorg, men för de som har behov erbjuder kommunen plats på Långbrotts förskola och Grebo förskola. Information på längre sikt ges under kommande vecka, skriver kommunen på sin sajt.

Efter branden har kommunen konstaterat att tre av de sju avdelningarna på förskolan Sandtaget är helt förstörda och kommer att behöva återuppbyggas.

Platsen är avspärrad och händelsen rubriceras som mordbrand. Först under nästa vecka kommer polisen kunna genomföra en teknisk undersökning, då platsen är alldeles för varm. I nuläget finns ingen vetskap om orsak till branden, uppger polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet