Efter onsdagens hot så ekade det tomt på skolgårdarna i Valdemarsvik under torsdagen, eftersom kommunen valde att hålla verksamheterna stängda. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Efter hotet: Föräldrar i Valdemarsvik höll barn hemma från skolan

Publicerad

Igår stängde Valdemarsviks kommun sina skolor efter att hot riktats mot skolbarnen under onsdagen. Idag var de öppna igen, men flera föräldrar valde att hålla sina barn hemma.

– Ja, vi har haft en större frånvaro än normalt idag. Inte märkbart på högstadiet, utan det gäller främst förskolor och lågstadiet, säger Caroline Hedvall, utbildningschef i Valdemarsvik.

Hur har skoldagen varit i Valdemarsvik?

– Det har inte varit några incidenter, en normal dag. Vi har haft fokus på att prata med barn och personal som känt oro över det som hänt.

Vad tror ni om frånvaroläget på måndag?

– Vi räknar med att läget ska normaliseras tills dess. Vi hoppas att man hör att allt varit normalt idag och känner sig trygg med det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valdemarsvik

Mer i ämnet