Kommunen ska nu hyra lokalerna efter Lilla Emilia Foto: SVT

Efter konkursen: kommunen tar över förskolan Lilla Emilia

Uppdaterad
Publicerad

Motala kommun ska hyra lokalerna där förskolan Lilla Emilia hållit till. Förskolan har drivits av konkursförvaltare efter att Fria Intermilia-skolan gick i konkurs i samband med Skolinspektionens nedläggningsbeslut.

På förskolan går nu drygt 6o barn. Kommunen har ett muntligt avtal med fastighetsägaren om att hyra lokalerna.

– Föräldrarna är nöjda och det här innebär att vi lättar på köerna till förskolan i kommunen, annars hade vi fått placera ut barnen i andra förskolan, säger Per-Arne Sterner utbildningschef i Motala.

Runt tolv tjänster ska nu tillsättas på förskolan och de som redan jobbar där får söka de tjänsterna säger Sterner.

Motalas bildningschef, Per-Arne Sterner Foto: SVT

Kan behöva hyra ytterligare skollokaler

På området i Ekenäs finns fler skollokaler där Fria Intermiliaskolan hade sin grundskoleverksamhet. Kommunen funderar nu på att eventuellt kunna hyra även dessa lokaler, eftersom de kommunala skolorna tagit emot ca 220 grundskoleelever från den nerlagda friskolan Fria Intermilia.

– Det är trängre i kommunens skollokaler och vi håller på och överväger om vi skulle behöva mer lokaler, Per-Arne Sterner.

Vad ska den ”nya” förskolan heta?

– Ja den ska i alla fall inte heta Lilla Emilia, ett arbetsnamn kan väl vara Ekenäs förskola, säger utbildningschef Per-Arne Sterner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet