Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter kvinnomordet i Motala – misstänkt ska psykundersökas Foto: Axel Brantemo/SVT

Åklagaren yrkar på livtids fängelse för kvinnomord i Motala

Publicerad

Den 53-årige man som misstänks för att ha dödat sin hustru framför sina barn i Motala ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Det beslutade Linköpings tingsrätt idag.

Idag var det den sista förhandlingsdagen i rättegången mot den 53-årige mannen. Under dagen pläderade både åklagare och försvar. Åklagare Malin Axelsson yrkade på att mannen skulle undersökas.

– Jag argumenterade för att det fanns övertygade bevsing för att den tilltalade begått de här gärningarna. Jag argumenterade också för att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, så domstolen kan få ett underlag i påföljdsfrågan, säger hon.

Huvudförhandlingen fortsätter senare

Linköpings tingsrätt beslutade sedan att mannen skulle genomgå undersökningen och stanna kvar i häkte. Huvudförhandlingen kommer preliminärt att återupptas den 12 juni senare i år.

– Jag anser att straffvärdet för de här gärningarna ligger på livstids fängelse, säger Malin Axelsson.

Det var den sjätte oktober förra året som händelsen inträffade på en adress i Motala. Enligt åtalet dödades kvinnan av ett 30-tal knivhugg mot bland annat ansikte och hals.

Mannen nekar till brott och i rättssalen argumenterade mannens försvarare för att mannen ska släppas helt – alternativt istället dömas för dråp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet