Ann-Christine Rehnström är lokalpolisområdeschef i Linköping. Foto: SVT

Efter mordet – fortsatt ökad polisnärvaro i Ekholmen

Uppdaterad
Publicerad

I fredags sköts en 35-årig man till döds i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Ännu är ingen gripen för brottet.

Det var runt 06.30 i fredags som en tidigare gängledare sköts till döds i Ekholmen. Sedan dess har polisen genomfört en mängd förhör och den kriminaltekniska utredningen fortsätter.

– Ett flertal tips och iaktaggelser har inkommit, men vi önskar fler, säger Ann-Christine Rehnström som är lokalpolisområdeschef i Linköping.

Under helgen har polisen haft en ökad närvaro i stadsdelen Ekholmen.

– Och vi fortsätter vår närvaro under dagen i Ekholmen. Under fredagen hade vi även samverkan med Linköpings kommun som hade resurser på plats, säger Ann-Christine Rehnström.

Hur jobbar ni framåt?

– Utredningsarbetet kring skjutningarna och eventuella samband kring dessa fortgår. Vi fortsätter vårt arbete med att försöka förhindra den här typen av grova våldsbrott vilket är ett långsiktigt arbete. Detta genom bland annat närvaro av uniformerad personal och samverkan med andra aktörer i samhället. Polisområde Östergötland får hjälp inom polisregion Öst samt från andra delar av Polismyndigheten, säger Ann-Christine Rehnström.

SVT Nyheter Öst har varit i kontakt med chefen för utredningssektionen i Östergötland John Andåker under dagen angående utredningarna av de sex mord som du drabbat Linköping på knappt ett år. Han meddelar då att polisen inte har något nytt att berätta.

I klippet ser du en intervju med Ann-Christine Rehnström från i fredags.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.