Väg 209 utanför Norrköping har drabbats av flera olyckor. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Efter olyckorna – så jobbar Trafikverket med väg 209

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av februari inträffade två allvarliga trafikolyckor på Arkösundsvägen, väg 209, utanför Norrköping. Trafikverket arbetar nu med en djupstudie angående vägen.

Olyckorna inträffade på kort tid efter varandra och en av dem hade dödlig utgång – då två personer i 85-årsåldern avled efter en frontalkrock på Arkösundsvägen.

Förra året inträffade totalt 19 olyckor med personskador på väg 209 och efter de senaste olyckorna pratade kommunalråd Sophia Jarl (M) om att man bedriver ett påtryckningsarbete mot Trafikverket för att försöka få åtgärder på plats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) berättar om vad kommunen kan göra för att förbättra trafiksituationen på olycksdrabbade Arkösundsvägen. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Djupstudie och bristanalys

I ett mejl svarar Trafikverket till SVT Nyheter Öst att man just nu arbetar med en djupstudie med anledning av dödsolyckan.

Samtidigt pågår även en regional bristanalys där det på tre delsträckor längs väg 209 har hittats brister för dagliga personresor och kollektivtrafik.

Enligt Trafikverket kan bristerna göra att man kommer prioritera utredningsarbete för att kunna föreslå relevanta åtgärder.

Trafikverket har inte kunnat medverka i en intervju under dagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Olyckorna på Arkösundsvägen oroar trafikpolisen Andreas Englund. Han tycker att bilisterna måste bli bättre på att visa respekt för trafikregler och medtrafikanter. Foto: Tobias Holmqvist/SVT
Väg 209 sträcker sig från Norrköping utöver Vikbolandet till Arkösund. Foto: OpenStreetMap/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.