Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polischefen Mats Löfving hittades igår död i sitt hem. Under torsdagen flaggas det på halvstång på alla landets polisstationer och vid lunch hölls en tyst minut. Hör mer om utredningen av dödsfallet i klippet. Foto: TT/SVT

Efter polischefens död: Polisen flaggar på halv stång nationellt

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen hittades polischefen Mats Löfving död i sitt hem i Norrköping. Händelsen utreds av polisregion öst och under dagen flaggas det på halv stång vid polisstationer runt om i landet.

– Det finns många frågetecken och vi vet inte vad som inträffat. Händelsen utreds därför som mord, men det är en standardprocedur när det finns oklarheter, säger Dennis Johansson Strömberg som är presstalesperson vid polisregion Öst.

Enligt polisen har myndigheten under natten genomfört en kriminalteknisk undersökning i hemmet och dödsfallet utreds av polisregion Öst. Under torsdagen flaggades det på halvstång vid alla polisstationer runt om i landet – enligt ett nationellt beslut.

Norrköping

Tyst minut

Mats Löfving har under den senaste tiden varit föremål för en utredning inom polisen där det i veckan konstaterades att han agerat jävigt i flera situationer som rör den före detta underättelsechefen Linda Staaf.

Klockan 12 höll polisen en tyst minut med anledning av hans bortgång.

Se intervju med polisens presstalesperson om utredningen kring Mats Löfvings död nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, om hur många som är påverkade av det inträffade. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet