”Nu är det nog” – hör mammor om rädslan och vad som krävs i Skäggetorp, Rahma Yusuf, Farhiyo Shaife och Sabrin Ali. Foto: Lena Liljeborg/SVT

”Mamma det är krig” – Skäggetorpsmammor demonstrerar efter skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen ”Världens mammor” i Linköping ska nu demonstrera mot dödsskjutningarna och otryggheten i stadsdelen Skäggetorp.

– ”Mamma det är krig här – ett annat krig här”, säger min son som sedan förra mordet gråter väldigt mycket och är mycket mycket rädd.

Det säger Leila Adan, som klockan 18.30 idag ska demonstrera tillsammans med föreningen ”Världens mammor” på Stora torget i Linköping.

Linköping

Se och hör mammorna om läget och förberedelserna för demonstrationen i videon ovan.

Föreningen har arbetat fram förslag som de vill kommunen ska prioritera – här är några exempel:

  • Riktade satsningar på jobb för 80 mammor i Skäggetorp
  • Att barnen klarar skolan; Mer individuell hjälp och läxhjälp. Förbättrad kontakt mellan föräldrar och lärare. Fler trygga fritidsaktiviteter.
  • Trygghet; 75 fler ungdomssommarjobb. Lägg ner och nystarta Agora och Ung Puls och anpassa till behov och det som efterfrågas.

”Världens mammor” är kritiska till kommunnens miljonsatsningar på insatser som föreningen påtalat är ineffektiva och inte efterfrågade. Satsningar som pågått i över 10 års tid, men som föreningen menar inte motverkat segregationen eller ökat tryggheten i stadsdelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet