Foto: Peter Phillips

Efter storvarslet – Luftfartsverket skjuter på uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

Luftfartsverket kom i april med beskedet att 500 tjänster varslats om uppsägning, men på grund av statligt stöd och kostnadsbesparingar är uppsägningarna ännu inte aktuella.

Det var på fredagen som Luftfartsverket, LFV, kunde meddela att uppsägningar inte är aktuella under hösten. Anledningen till det här är bland annat att LFV fick ett statligt stöd på 900 miljoner kronor i juni. 

– Sen har vi även haft ett arbete som har pågått med kostnadsbesparingar. Vi har dragit ner antalet konsulter, folk har sagt upp sig, vi har inte gjort några ersättningsrekryteringar och det är några få pensionsavgångar, säger Christian Domfors, ordförande för Saco-S vid LFV. 

”Akuta krisen är över”

Trots det positiva beskedet för hösten, betyder det inte att arbetet är över för LFV. Enligt Christian Domfors ingår Luftfartsverket inte i regeringens budget proposition för år 2021. 

– Den akuta krisen är över, men påverkan på Luftfartsverket fortgår, säger Christian Domfors

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer