Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Thobias Romu och Sandra Kallin mer om varför de startade en ny utflyktsblogg. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Efter stress och utbrändhet: Paret startade utflyktsblogg om nära äventyr

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera stressiga år som slutade med utbrändhet bestämde sig paret Thobias Romu och Sandra Kallin att skapa en helt ny blogg med tips om utflykter i ditt närområde.

– Under pandemin började vi utforska små och enkla utflyktsmål i vårt närområde. Vi upptäckte fantastiska och spännande platser, långt fler än vi någonsin kunnat föreställa oss. Det var under dessa utflykter som idén till tadigut.nu föddes, säger Thobias Romu.

I klippet ovan berättar Thobias Romu och Sandra Kallin mer om varför de startade en utflyktsportal.

”Upptäcka gömda pärlor”

Paret har sitt hem i Linköping och sätter främst fokus på att utforska utflyktsmål runt om i Östergötland, med förhoppningen om att inspirera andra att upptäcka naturen och välja att semestra närmare hemmet.

– Det skulle vara roligt om vi kunde få fler att utforska sina närområden och upptäcka gömda pärlor som de kanske inte ens visste existerade. Det finns så mycket att uppleva utan att behöva resa så långt bort, säger Sandra Kallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.