Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter den senaste tidens våldsbrott i Norrköping planerar styrande politiker att sätta in fler ordningsvakter i de drabbade områdena. Hör Sophia Jarl berätta mer i klippet ovan. Foto: Ulf Wigh Wilma Franzén/SVT

Efter våldsbrotten i Norrköping: Kommunen sätter in ordningsvakter i drabbade områden

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens våldsbrott i Norrköping har oroat många. Därför planerar styrande politiker att sätta in fler ordningsvakter i de drabbade områdena.

I flera områden i Norrköping har våldsbrott begåtts den senaste veckan. Bland annat i Hageby, Butängen och Klockaretorpet.

Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande är bekymrad över utvecklingen.

Våldsvågen i Norrköping

– Det är så klart bekymmersamt att det har eskalerat på det här sättet, säger hon.

För att öka tryggheten planerar kommunen att sätta ut fler ordningsvakter i de drabbade områden. Utöver det kommer bland annat utbildningskontoret kontakta familjer med barn om går på skolor i de utsatta stadsdelarna för att erbjuda stöd.

– Sen fortsätter vi det samarbete med polisen vi har som är mer långsiktigt, till exempel för att fånga upp ungdomar i normbrytande miljöer, säger Sophia Jarl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet