Katedralskolan i Linköping. Arkivbild. Foto: SVT

Ekonomisk härva på skola i Linköping polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommuns granskning av Katedralskolans ekonomi visar ”att det finns omfattande brister i hantering och regelföljsamhet”. Nu får en person sparken och man anmäler härvan till polisen.

– Granskningen visar att omfattande regelbrott har skett under lång tid, i vissa fall medvetet och inom flera områden. Sammantaget handlar det om stora belopp, som har hanterats helt i strid med kommunens regelverk. Detta har utvecklats till ett förhållningssätt som är oacceptabelt och måste brytas. Därför vidtar vi nu ett antal åtgärder, säger Paul Håkansson, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

Bland annat har utredningen hittat brister i resors bokning och redovisning, samt kring rutinerna gällande inköp till skolan.

Linköping

– Det är många som varit inblandade och de har skyddat varandra, säger Paul Håkansson under presskonferensen.

Kommunen påpekar att man inte hittat några ”indikationer på att den pedagogiska verksamheten på Katedralskolan har påverkats av bristerna”.

Linköpings kommun höll idag presskonferens om den utredning man gjort av de ekonomiska missförhållanden man upptäckt på Katedralskolan. Foto: Kjell Lundström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet